AD (728x60)

Wednesday, 10 September 2014

MACAM MANA NAK DAFTAR PAYPAL ???

Share & Comment
Saya ada beberapa pelanggan yang mempunyai pembeli di luar negara. Pelanggan saya juga agak rajin membeli di luar negara. Untuk memudahkan transaksi antarabangsa (international) mungkin anda memerlukan PayPal sebagai "orang tengah"

PayPal ini:-
1. Mempunyai sistem keselamatan mengelakkan kita ditipu pembeli atau peniaga
2. Mudah daftar : bagi individu tidak perlu daftar SSM ke, had simpanan ke, yang penting ada kad kredit atau kad Debit (kad debit ni biasanya semua orang ada kalau keluar duit pakai mesin ATM)
3. PayPal tidak akan mengenakan service charge kepada pembeli (peniaga la yang akan dicaj) Oleh itu sebelum mengiklankan produk ke internet dan boleh dibayar melalui PayPal, pastikan siap-siap tambah % charge @ harga dari PayPal.
4. Charge  hanya berlaku semasa urusan jual beli. Daftar adalah PERCUMA (Siapa kene bayar masa daftar baik buat report polis)
5. Senang... zaman sekarang smartphone biasanya ada internet... mana-mana pun boleh beli online..

Cara-cara nak daftar:
1. buka laman web www.paypal.com dan klik "Sign Up" atau "Sigm Up For Free"
Sign Up
2. Pilih country (Negara). Dalam contoh ini saya letak "Malaysia" sebab saya tinggal di Malaysia
Country
3. Akan keluar tiga blok; Personal, Premier, Business.
a. Personal hanya untuk mereka yang hanya membeli secara Online
b. Premier hanya untuk mereka yang membeli dan menjual secara Online
c. Business hanya untuk Syarikat.
Dalam contoh ini saya pilih "Premier". Anda juga dinasihatkan untuk melihat "PayPal fees" supaya boleh memberitahu kepada pembeli online jika mereka berurus niaga menggunakan PayPal.

Create PayPal Account

4. Isi segala butiran yang diperlukan. Pastikan Nama adalah sama dengan akaun bank. Setelah diisi penuh, klik "Agree and Create Account"
Fill the Form
5. "Security Challenge" akan keluar. masukkan kod yang tertera.
Security Challenge
6.Sila Semak Emel Anda. Anda akan menerima maklumat seperti dibawah. klik "confirm Email" untuk seterusnya.

Email Info
 7. Masukkan PayPal Password untuk mengkonfimkan...emel anda..dan Klik "login"

password

 8. Masukkan "Security Question" dan jawapan anda...dan Klik "submit"
security question
9. Tahniah, anda telah aktifkan akaun PayPal akaun anda. Jika anda mempunya akaun RHB, hanya klik "continue" kotak kiri "RHB Bank Account" dan ikuti langkah seterusnya. Jika mempunyai kad kredit atau debit bank lain, sila klik "continue" di kotak kanan "Credit/Debit Card"

10. Tahniah sekali lagi, anda telah berjaya daftar akaun PayPal. Seterusnya masukkan nombor kad kredit atau kad debit. Dalam contoh ini saya gunakan kad debit Maybank. Jika ingin menukar alamat, klik sahaja "change"
Enter Credit / Debit Card Number
11. Seterusnya, tunggu sehingga kad debit ATM diverified. Biasanya 2 hingga 30 hari. Setelah itu, RM10 akan ditolak dari akaun anda, tetapi akan dipulangkan semula ke dalam akaun PayPal.
confirm card

So, sekarang korang tunggu lah untuk Card ATM Debit orang untuk di verified. Selalu nyer akan amik masa beberapa hari ( 2-30 hari ). Owh, lupa nak inform bila berjaya, dalam acct korang akan ada di tolak sebanyak RM10 , tapi RM10 nie akan dipulangkan semula nanti. - See more at: http://www.yanayassin.com/2013/08/cara-daftar-paypal-dengan-account.html#sthash.D9Lfh3ub.dpuf
So, sekarang korang tunggu lah untuk Card ATM Debit orang untuk di verified. Selalu nyer akan amik masa beberapa hari ( 2-30 hari ). Owh, lupa nak inform bila berjaya, dalam acct korang akan ada di tolak sebanyak RM10 , tapi RM10 nie akan dipulangkan semula nanti. - See more at: http://www.yanayassin.com/2013/08/cara-daftar-paypal-dengan-account.html#sthash.D9Lfh3ub.dpuf
So, sekarang korang tunggu lah untuk Card ATM Debit orang untuk di verified. Selalu nyer akan amik masa beberapa hari ( 2-30 hari ). Owh, lupa nak inform bila berjaya, dalam acct korang akan ada di tolak sebanyak RM10 , tapi RM10 nie akan dipulangkan semula nanti. - See more at: http://www.yanayassin.com/2013/08/cara-daftar-paypal-dengan-account.html#sthash.D9Lfh3ub.dpuf
So, sekarang korang tunggu lah untuk Card ATM Debit orang untuk di verified. Selalu nyer akan amik masa beberapa hari ( 2-30 hari ). Owh, lupa nak inform bila berjaya, dalam acct korang akan ada di tolak sebanyak RM10 , tapi RM10 nie akan dipulangkan semula nanti. - See more at: http://www.yanayassin.com/2013/08/cara-daftar-paypal-dengan-account.html#sthash.D9Lfh3ub.dpuf
So, sekarang korang tunggu lah untuk Card ATM Debit orang untuk di verified. Selalu nyer akan amik masa beberapa hari ( 2-30 hari ). Owh, lupa nak inform bila berjaya, dalam acct korang akan ada di tolak sebanyak RM10 , tapi RM10 nie akan dipulangkan semula nanti. - See more at: http://www.yanayassin.com/2013/08/cara-daftar-paypal-dengan-account.html#sthash.D9Lfh3ub.dpuf
11.1 Verify kad debit anda dengan 3 digit rahsia yang berada di belakang kad ATM anda.
verified credit/debit card

11.2 Di sini akaun anda akan ditolak RM10 dan akan dimasukkan semula dalam akaun PayPal. 4-digit code akan dihantar ke akaun bank anda di bahagian debit. ini contoh jika menggunakan maybank2u.com.my
maybank2u
11.3 Apabila sudah menerima 4-digit code, login ke akaun PayPal dan klik "Get verified"
get verified
11.4 Masukkan 4-digit code ke dalam ruang yang disediakan. klik "Confirm card" dan selesai.
Pastikan anda ingat atau simpan username & password kerana PayPal tidak akan menghantar password anda jika anda terlupa. Selamat berPayPal
Tags: ,

Written by

Segala rekaan website, logo dan sebagainya adalah mengikut permintaan pelanggan. Hubungi kami untuk maklumat lanjut melalui email : info@aflahgroup.com

0 comments:

Post a comment

 

I Follow

Pemangkin Perniagaan Anda

Copyright © AFLAH INNOVATION | Designed by Templateism.com