AD (728x60)

Wednesday, 23 April 2014

Blog Tutorial : Labelkan Artikel Anda

Share & Comment
Labels

Apakah kegunaan labels ini? Labels ini digunakan untuk meletakkan artikel anda dalam kumpulan tertentu. Lazimnya pembaca blog akan mencari artikel yang sama dalam kumpulannya..

Contoh: Kalau nak cari maklumat berkaitan baik pulih komputer, pengguna hanya ingin membaca maklumat berkaitan baik pulih komputer sahaja, bukan cara memasak, bukan cara menjahit.

Oleh yang demikian, Labels meletakkan artikel anda dalam satu kumpulan yang sama. Contohnya saya menulis artikel ini dan melabelkan sebagai "blog tutorial". Mudah untuk pembaca yang hanya ingin mencari tutorial blog sahaja.

Satu perkara yang paling penting tentang Labels ini, Search Engine seperti Google merekodnya. Dengan meletakkan label pada artikel anda, artikel anda lebih mudah dijumpai di Search Engine dan akan membawa pembaca baru ke blog anda. Dengan ini blog anda lebih mudah dijumpai...
Tags: , ,

Written by

Segala rekaan website, logo dan sebagainya adalah mengikut permintaan pelanggan. Hubungi kami untuk maklumat lanjut melalui email : info@aflahgroup.com

0 comments:

Post a Comment

 

I Follow

Pemangkin Perniagaan Anda

Copyright © AFLAH INNOVATION | Designed by Templateism.com